Porsche 912 Targa

Specificaties

Merk
Porsche
Type
912 targa - Update 9-10
Bouwjaar
1969
Transmissie
Handgeschakeld
Motorinhoud
3.0
Vermogen
66KW / 90PK
Tellerstand
39.300
Kleur
Aubergine -> Sandbeige
Kleur interieur
Schwarz Skai
Prijs
op aanvraag

Project/Werkplaats

Deze 912 targa is van bouwjaar 1969. We kochten de auto in Californië, waar hij als daily driver gezien kon worden in de straten van San Francisco. Het interieur van de auto was nog is behoorlijk goede en originele staat. De carrosserie had zichtbaar aandacht nodig; hoewel de chromen elementen nog in goede staat waren waren in de lak gebruikssporen zichtbaar. De auberginekleur waarin we de auto aantroffen was niet de kleur waarin deze 912 in 1969 nieuw geleverd was, hij was van oorsprong namelijk zandbeige van kleur. We konden prima met de auto rijden en voor het grootste deel was de techniek van de auto dan ook in bruikbare toestand. Foto’s van de 912 targa zoals we hem aantroffen zijn hier te zien.

Al kort na zijn aankomst in Nederland hebben we een nieuwe eigenaar gevonden voor deze mooie klassieker. Samen met de nieuwe eigenaar hebben we direct een plan van aanpak gemaakt voor een (deel)restauratie. Het doel is de auto technisch betrouwbaar te maken. De carrosserie zullen we de nodige aandacht, zodat de auto goed geconserveerd wordt en voorzien van nieuwe lak in de originele zandbeigekleur het straatbeeld weer kan opfleuren.

Update 31-7-2015
De auto is momenteel klaar om naar de spuiter te gaan!

Update 24-8-2015
Inmiddels zijn we een kleine maand verder. De auto is gespoten en we zijn al deels begonnen met de opbouw.
We zijn zeer tevreden met het resultaat, de auto gaat met stappen vooruit zoals te zien in het fotoalbum!

Update 16-9-2015
Het chassis en de motor zijn weer met elkaar verbonden. Nu nog de bedrading aansluiten en de krachtbron komt weer tot leven!

Update 9-10-2015
Het grootste gedeelte van de elektronica is weer aangesloten en het interieur is weer gemonteerd. Het begint nu weer ergens op te lijken!

Beschrijving Project

Het werk dat wij doen aan de auto is demontage van de auto (bumpers, portieren, ruiten, kofferklep, motorklep, spiegels, ruitenwissers en alle rubber delen, maar ook motor, aandrijving, voorwielophanging en benzinetank) om hem aan te kunnen bieden aan de spuiter. De auto wordt in zijn originele kleur (Sandbeige) gespoten. We bouwen de auto op met nieuwe carrosserierubbers, waar de oude rubbers te oud zijn. Het skai van de voorstoelen kan worden hersteld en de stoelen worden opnieuw gevuld en voorzien van versteviging. Het dashboard wordt vervangen en diverse interieur delen worden voorzien van nieuwe bekleding. Kapotte of ontbrekende kleine delen worden vernieuwd. Qua techniek doen we het volgende: de elektrische kabelbomen worden hersteld, de voorwielophanging wordt vernieuwd, de motor krijgt een kleine onderhoudsbeurt en aandrijf- en ophangingsrubbers worden vervangen.

Specificaties

Merk
Porsche
Type
912 targa - Update 9-10
Bouwjaar
1969
Transmissie
Handgeschakeld
Motorinhoud
3.0
Vermogen
66KW / 90PK
Tellerstand
39.300
Kleur
Aubergine -> Sandbeige
Kleur interieur
Schwarz Skai
Prijs
op aanvraag

Project/Werkplaats

Foto’s Exterieur

Foto’s Interieur

Foto’s Onderhoudshistorie

Meer informatie?

Naam*

E-Mail *

Telefoon

Onderwerp

Bericht